دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گسترش فعالیت‌های برون‌مرزی و توسعه روابط دانشگاهی با کشورهای همسایه در دوره جدید مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی

ولایتی: توسعه همکاری با کشورهای همسایه از اقدامات جدید دانشگاه است/ نوریان: جذب دانشجو در شعب دانشگاه آزاد اسلامی عراق از ترم آینده/ دانشگاه آزاد در عراق واحد تاسیس می‌کند 

یادداشت تفاهم‌ همکاری بین ایران و عراق برای ایجاد شعب دانشگاه آزاد اسلامی در این کشور صبح امروز با حضور دکتر علی‌اکبر ولایتی، دکتر علی‌محمد نوریان و سیدمحسن حکیم، نماینده مجلس اعلای اسلامی عراق در سالن جلسات بیمارستان مسیح دانشوری امضا شد.
کد خبر : 185696

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر علی‌اکبر ولایتی، در حاشیه امضای این یادداشت تفاهم با اشاره به ضرورت اهتمام جدی به تجدیدنظر در حوزه اقدامات خارجی این دانشگاه، بررسی روابط غیر مفید و در برخی مواقع زیان‌بخش و تصمیم‌گیری در این زمینه و توسعه و رشد فعالیت‌های برون‌مرزی به ویژه با کشورهای همسایه و متحد راهبردی جمهوری اسلامی ایران گفت: «از جمله اقدامات جدید در زمینه ارتباطات خارجی دانشگاه، کمک به ایجاد روابط علمی، دانشگاهی و فناوری به ویژه با کشورهای دوست و متحد راهبردی ایران است که در این زمینه برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته و از جمله این اقدامات که با همت دکتر نوریان شکل گرفته توسعه همکاری با کشور عراق است که امروز در این زمینه یادداشت تفاهم همکاری با سید محسن حکیم یکی از شخصیت های برجسته مجلس اعلای عراق به امضاء رسیده است.»


رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «ما بیشترین همکاری را با کشور عراق داریم و اکنون این همکاری‌ها در حوزه دانشگاهی به عنوان اولین اقدام در دوره جدید مدیریتی شکل می‌گیرد و توسعه می‌یابد. در ابتدا این همکاری‌ها در حوزه علوم‌ پایه و بعد در رشته‌های مهندسی و پزشکی توسعه خواهد یافت. یادداشت تفاهم امضاء شده، آغازی برای گسترش همکاری در حوزه دانشگاهی و آموزش عالی و زمینه‌ای است که موجب می‌شود در آینده همکاری‌های علمی بین دو کشور افزایش یابد؛ البته همکاری‌های علمی بین ایران و عراق سابقه تاریخی دارد ولی در تاریخ معاصر این اولین‌باری است که همکاری علمی بین دو کشور شکل گرفته است.»


او گفت: «این همکاری خواست دو ملت ایران و عراق است. با همت دو دولت متحد راهبردی ایران و عراق و با هدایت‌های مقام معظم رهبری، همکاری دو کشور توسعه یافته و امروز این همکاری‌ها به حوزه علمی رسیده است.»


رئیس هیئت امنا و هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به بخش هایی از این یادداشت تفاهم افزود: «بعد از اخذ مجوزهای لازم از مراجع و مقامات رسمی عراق، شعب دانشگاه آزاد اسلامی در نجف، کربلا، بغداد، بصره و کردستان تاسیس و اقدامات لازم به انجام خواهد رسید ضمن آنکه همکاری با دانشگاه ها و مراکز علمی مرتبط با مجلس اعلای عراق در زمینه های مختلف نیز توسعه خواهد یافت.»


همکاری علمی دانشگاه آزاد اسلامی با عراق از علوم پایه آغاز می‌شود


در ادامه سیدمحسن حکیم نیز گفت: «امروز فرصتی بود که در خدمت دکتر ولایتی که انسان فرهیخته و مرد بزرگی است، باشیم. همچنین توانستیم با دکتر نوریان نیز ملاقاتی داشته باشیم که این مبنای پیشرفت و توسعه روابط بین دو کشور خواهد بود.»


نماینده مجلس اعلای اسلامی عراق ادامه داد: «از زمینه‌های مهم ارتباط بین دو کشور، سطوح علمی و آموزشی است. با توجه به گستردگی کار کیفی و کمی دانشگاه آزاد اسلامی و رتبه‌های بالای این دانشگاه در جهان و همچنین از آنجایی که دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است، لازم دانستیم که در زمینه علمی با این دانشگاه همکاری داشته باشیم.»


او گفت: «علاقه عراق به دانش‌اندوزی در علوم مختلف سابقه دیرینه دارد، ابتدا همکاری‌ها در حوزه علوم پایه خواهد بود، چرا که این علوم مبنای پیشرفت همه کشورها هستند. ما تا امروز در عراق مشکلات زیادی داشتیم ولی اکنون فصل نوینی شکل گرفته است و می‌خواهیم از تمام امکانات جمهوری اسلامی ایران برای اعتلای عراق استفاده کنیم و در حوزه‌های اقتصادی، دانشگاهی و فرهنگی نیز با ایران همکاری داشته باشیم.»


حکیم افزود: «امروز یادداشت تفاهم امضا کردیم، امیدواریم این یادداشت تفاهم به مرحله تفاهم‌نامه و قرارداد برسد و بتوانیم شعب دانشگاه آزاد اسلامی را در شاخه‌های مختلف علوم‌پایه در عراق احداث کنیم. در حال حاضر صدها دانشجوی عراقی در ایران تحصیل می‌کنند و امیدوارم شاهد باشیم که جوانان عراقی نهایت استفاده از این فرصت به دست آمده را ببرند.»


جذب دانشجو در شعب دانشگاه آزاد اسلامی عراق از ترم آینده/ اعتباربخشی زمینه‌های همکاری علمی و فرهنگی با عراق


در ادامه این جلسه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی هم گفت: «خدا را شکر می‌کنم که در راستای سیاست‌های هیات امنا و هیات مؤسس و همچنین ریاست آن، برنامه‌های بین‌‌المللی دانشگاه آزاد اسلامی را در راستای توسعه کیفی و همکاری با کشورهای همسایه و اسلامی پیش گرفته‌ایم. امضای تفاهم‌نامه، اولین اقدام در این زمینه بود. ما براساس این یادداشت همکاری به صورت مستقل و یا مشترک با اخذ مجوز از وزارت علوم عراق در این کشور فعالیت علمی، بین‌المللی و فرهنگی خواهیم داشت. در مرحله اول در رشته‌های علوم‌پایه فعالیت خواهیم کرد و بعد رشته‌های مهندسی و پزشکی را نیز در این کشور راه‌اندازی می‌کنیم.»


دکتر علی‌محمد نوریان ادامه داد: «از ترم بعد یا دو ترم آینده، در دانشگاه‌های آزاد اسلامی شعب عراق، دانشجو جذب خواهیم کرد. خوشبختانه مدارک دانشگاه آزاد اسلامی مورد تایید وزارت علوم عراق است و این کمک خواهد کرد که پیوندهای دو کشور بیشتر شود. ما در حوزه‌های فرهنگی و علمی نظیر تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره‌های مشترک، برگزاری کنفرانس‌های علمی مشترک، اجرای تحقیقات علمی مشترک و چاپ کتاب و مجلات همکاری خواهیم داشت و برای این موارد اعتباربخشی خواهیم کرد.»


نوریان در پاسخ به خبرنگار آنا درباره تعداد دانشجویانی که در شعب دانشگاه آزاد اسلامی عراق جذب می‌شوند، گفت: «اکنون در مرحله مطالعات مقدماتی هستیم، ما در توسعه حضوری در این کشور محدودیتی نداریم؛ با این وجود برنامه‌ریزی برای جذب تا 10 هزار دانشجو است.»


او در پاسخ به دیگر سوال آنا درباره حضور اساتید ایرانی در دانشگاه‌های آزاد اسلامی در عراق گفت: «تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان عراقی که در دانشگاه‌های ایران و سایر کشورها درس خوانده‌اند، به کشور خود بازمی‌گردند و جذب خواهند شد. همچنین تعداد زیادی از استادان ما نیز آمادگی دارند که برای تدریس به عراق بروند.»


همچنین سیدمحسن حکیم در پاسخ به سوال آنا درباره شعب دانشگاه آزاد اسلامی که در عراق ایجاد می‌شوند، گفت: «نظر ما اینست که در شهرهای بصره، نجف اشرف، کربلای معلا، بغداد و کردستان عراق شعب دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شود.»




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب